top of page

Camper/caravan banden

Camper/Caravan Banden
 

Jaarlijks trekken veel Nederlanders er op uit met de caravan, vouwwagen of camper. wij raden automobilisten aan om de caravanband jaarlijks te laten controleren. Dat voorkomt vervelende incidenten tijdens een plezierige vakantie.

 

Het is verstandig om de banden van uw caravan, vouwwagen of camper na zes jaar te vervangen. De kwaliteit van de banden kan dat niet meer worden gegarandeerd; de banden drogen vaak uit en gaan scheuren vertonen in de wang en het profiel. Bovendien staan caravanbanden vaak lang op een gedeelte van het profiel, waar de band sterk onder leidt. Omdat het tubeless ventiel na verloop van tijd gemakkelijk kan lekken of poreus wordt, vervangen wij het ventiel ook direct. Wij hebben een ruime keuze in caravanbanden.

 

Wist u dat uw caravan/camper banden ook slijten als uw caravan of camper stil staat? Uw caravan of camper staat de hele winterperiode stil op één stukje van de band. Een klein gedeelte van de band draagt dus het volledige gewicht van uw caravan! U realiseert het zich misschien niet, maar ook dit veroorzaakt slijtage aan de band. Slijtage die vaak op het oog niet wordt gezien, maar voor veel ellende tijdens uw vakantie kan zorgen. Niet voor niets adviseert de ANWB om uw caravanbanden jaarlijks te controleren en in ieder geval elke 6 jaar te vervangen.

Gebr.van der meij caravan/camper banden enschede
bottom of page