top of page

Balanceren

Merk je dat jouw stuur of stoel trilt tijdens het rijden? Dan is de kans groot dat er sprake is van een onbalans en je banden gebalanceerd moeten worden. Bij het balanceren wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld en zijn trillingen van je stuur of stoel verleden tijd.

In de werkplaats van Gebr. Van der Meij banden vakkundig gemonteerd.

Onze monteurs zorgen voor een precieze montage & balanceren van uw banden.

Hunter GSP9700

Wij Beschikken ook over de Hunter GSP9700 Roadforce. het neusje van de zalm op balanceer gebied. Met deze balanceer machine is het mogelijk om alle soorten trillingen op te sporen en indien mogelijk te verhelpen. Blijft het stuur trillen na het “normaal” balanceren dan biedt de Hunter GSP9700 met krachtvariatie meting uitkomst.

Deze 3D balanceermachine is het meest nauwkeurige apparaat wat er bestaat en wordt tevens gebruikt bij de merk fabrieken bij aflevering van een nieuw voertuig.

Belast meten

Wij gebruiken de Hunter GSP9700 om b.v. hoogte- en zij-slag van band en wiel te meten. Automatisch wordt aangegeven of de trilling band of wiel gerelateerd is. De unieke machine bestaat uit een topklasse balanceermachine waaraan een aandrukrol is toegevoegd. Op de rol kan tot bijna 700 kg ‘wieldruk’ worden gezet voor het natuurgetrouw nabootsen van rijden op de weg. De rol meet zowel links-rechts (zij-slag) als op-neer (hoogteslag) tot op 0,05 mm nauwkeurig.

 

Krachtvariatie

 

De mogelijkheid om stijfheidsverschillen in een band te detecteren maakt de Hunter GSP9700 tot een echt probleem-oplosser. Optimalisatie vindt plaats door het punt waar de wangen en het loopvlak van de band onder belasting het minst doorbuigen te plaatsen daar waar het wiel de kleinste diameter kent. Tot voor kort was een dergelijke radiale weg-kracht variatiemeting exclusief voorbehouden aan autofabrikanten.

 

Neem vrijblijvend Contact op voor meer informatie.

bottom of page