top of page

APK Keuring voor slechts € 30,00

wat is een apk
 

 

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. 

Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die beladen niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Tenminste, als het voertuig drie jaar of ouder is. 

Zware bedrijfsauto"s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten. 

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. 

Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

Wanneer moet uw voertuig gekeurd worden?

De zogenaamde datum van eerste toelating is bepalend voor de keuring. Deze datum is vermeld op kenteken bewijs afgegeven na 1 januari 1995.Bij kentekenbewijzen afgegeven voor deze datum is de datum van eerste toelating meestal de afgiftedatum van het voertuigbewijs. Drie jaar na deze datum moet een personenauto of bestelauto voor het eerst zijn gekeurd en daarna ieder jaar. Zware bedrijfsvoertuigen moeten een jaar na genoemde datum voor het eerst gekeurd zijn. U kunt het voertuig al vanaf twee maanden voor de keuringsdatum laten keuren. Is het voertuig niet, of niet tijdig goedgekeurd, kunt u een bekeuring oplopen.

Hoelang is een APK geldig
 

Met ingang van 22 november 2004 informeert de RDW u vroegtijdig wanneer uw voertuig uiterlijk APK-Goedgekeurd moet zijn. Een Apk heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

bottom of page